Amerikai Horror Story (szerkesztés alatt)
Minden amit az Amerikai Horror storyról tudni kell
MENÜ

Első évad - A gyilkos ház

1.rész      A Beköltözés              (Pilot)

2.rész     Megszállás                  (Home Invasion)

3.rész     A Gyilkos Ház             (Murder House)

4.rész     Haloween 1.rész          (Haloween Part1)

5.rész     Haloween 2.rész          (Haloween Part2)

6.rész    A Disznó Ember            (Piggy Piggy)

7.rész     Nyitott Ház                   (Open House)

8.rész  A Gumiruhás Ember         (Rubber Man)

9.rész  Ijesztő Kislány             (Spooky Little girl)

10.rész  Parázsló Gyermek        (Smoldering children)

11.rész   Születés                          (Birth)

12.rész   Méhlepény                     (Afterbirth)

Első évad 2011

Az első évad, mely az American Horror Story: Murder House címet kapta[7], eseményeinek középpontjában a Harmon család áll: Ben (Dylan McDermott), Vivien (Connie Britton) és Violet (Taissa Farmiga), akik Bostonból költöztek Los Angelesbe, miután Vivien elvetélt, Bennek pedig viszonya volt egyik diákjával. Egy felújított kúriába költözik a család. Az előző homoszexuális tulajdonosról pedig kiderül, hogy meggyilkolták/öngyilkos lett, mégpedig korábbi partnere keze által. Szomszédjuk Constance (Jessica Lange) és lánya, Addie gyakran meglátogatják az új lakókat, illetve sokszor hívás nélkül is bemennek a házba. Addie, akinek Down-szindrómája van, valamilyen titokzatos módon kapcsolódik a ház véres múltjához. A padláson Viven és Ben egy bőrruhát találnak. A házhoz „tartozik” még Moira (Frances Conroy/Alexandra Breckenridge) a házvezetőnő is aki, hol fiatal és vonzó nő alakjában, hol pedig idős hölgy alakjában tűnik fel.
Ben megkezdi praxisát és elkezdi betegei kezelését, közöttük egy feltételezhetően elmebeteg fiatalt Tate Langdont (Evan Peters). Aki egyre közelebb kerül Violethez. Ben rájön, hogy Tate egy szellem, illetve Constance fia. Ahogy a család berendezkedik egyre gyakrabban furcsa és megmagyarázhatatlan események történnek a házban. Hamarosan fény derül arra, hogy a házban története során több mint 20 ember halt meg és a környéken csak, „Gyilkos ház”-ként ismerik az épületet. A családban egyre több feszültséget szülnek a belső ellentétek, illetve lassan ráébrednek, hogy a házban elhalálozottak a házban maradnak és kísértenek, szellemként. Tudtán kívül Vivien lefekszik Tate-tel, akiről azt hiszi, hogy Ben a bőrruhában. Ezután Ben és Vivien szeretkeznek, és Vivien teherbe esik, mégpedig ikrekkel. Az egyik apja Ben, míg a másiké Tate. Több szellem is megpróbálja az őrületbe kergetni Vivient, hogy megszerezzék a születendő gyermekét.
Violet öngyilkosságot követ el, azonban nem veszi észre és csak akkor jön rá, amikor nem tudja elhagyni a házat. Vivien a házban életet ad az ikreknek. Az első egy pár perc után, meghal, azonban a második túléli a szülést. A kicsit születése után Viven belehal a szülésbe. Constance rájön, hogy az életben maradt gyermek apja Tate és arra bátorítja Bent, hogy hagyja el a házat. Ben összetűzésbe kerül korábbi szeretőjével Haydennel, aki megöli Bent, mégpedig úgy, hogy felakasztja. Constance talál rá Ben holttestére, ezek után pedig elviszi a gyermeket. A rendőrség arra a következtetésre jut, hogy Ben bánatában öngyilkos lett, Violet pedig, akinek a testét sohasem találták meg, elszökött a csecsemővel.
Ben, Vivien és Violet a házban ragadva élik mindennapjaikat a többi szellemmel együtt és a család megpróbál minden új lakót elűzni, hogy senki ne lelje halálát a házban. A sorozat itt három évet ugrik az időben és kiderül, hogy Constance titokban neveli Harmonék életben maradt gyermekét. Majd meglátja, hogy a gyermek brutálisan végzett dadájával.

 

 

Szavazás

Ki a kedvenc szereplőd?
Hayden
Adalide
Constans
Moira
Tate
Violet
Vivien
Ben
Asztali nézet